| 
                             | 
	
		
                                
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                        
                                            
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            iyi kavurmalı.
su kattıktan sonra da pek karıştırılmamaya çalışılmalı.
eğer pilavınıza arpa şehriye katarsanız lapa olmasını engellersiniz
çünkü şehriye fazla suyu kendinde toplar :)
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                     
                                 
                             | 
	
		
                                
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                        
                                            
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            pirinç önceden ıslatılıp şişmeli. kavururken de pirinçler kıtır kıtır olana kadar beklenmeli. üzerine dökülen su sıcak olursa daha iyi bir sonuç çıkar.
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                     
                                 
                             | 
	
		
                                
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                        
                                            
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            Efendime söyleyim :)) önceden ıslatılmasına ve sonrasında iyi kavrulmasına katılıyorum..
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                     
                                 
                             | 
	
		
                                
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                        
                                            
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            Ama ben kavurarak pilav yapmasını bilmiyorum:)
Kaynar suya atıyorum pirinci
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                     
                                 
                             | 
	
		
                                
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                        
                                            
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            hepinize katılıyorum..ıslatılmış pirinç,kavurmak ve sonun da sıcak su..işin özü bunlar efenim:)
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                     
                                 
                             | 
	
		
                                
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                        
                                            
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            Pirinç pilavının daha  beyaz ve parlak olması içinse 3-4 damla limon suyu ;)
                                         | 
                                     
                                    
                                        | 
                                            
                                         | 
                                     
                                 
                             |